25.01.2021

7 способів підтримки здоров'я

Коли справа доходить до боротьби з грипом в сезон загострення хвороби, краще бути підготовленим заздалегідь, чим сподіватися на випадок. Ознайомтеся з нашими 7 превентивними ідеями для того, щоб залишатися здоровим в періоди вірусної активності.

Сезонні спалахи вірусу і грипу відбуваються щозими і весну, особливо в період авітамінозу. Дуже часто жертвами вірусних спалахів стають близькі і дорогі нам люди.

Чому ж сезон грипу виникає найчастіше в холодні місяці? Дивно, але це пов'язано з якістю повітря впродовж цього часу більше, ніж з будь-яким іншим чинником.

Холодне, сухе повітря забезпечує стабільніше середовище для переміщення вірусів грипу. При оптимальній вологості мікроскопічні віруси прикріпляються до більших крапель води і під силою тяжіння падають на землю.

Особливо холодне і сухе повітря полегшує поширення вірусів грипу від людини до людини. При сухому повітрі швидкість передачі інфекцій зростає у декілька разів!

Кількість часу, проведеного в приміщенні в холодний період часу, також є чинником, визначальним, чому сезон грипу, найчастіше, виникає в зимне- весняний період року.

Завдяки системам опалювання, рівень відносної вологості падає, що полегшує проходження вірусів грипу між людьми в закритих приміщеннях, таких як офіси, класні кімнати і будинки. Коли ви фізично ближче до інших людей, дихаючи таким же циркулюючим повітрям, ви, швидше за все, передаватимете віруси один одному.

Дослідження доводять, що патогены досить швидко подорожують в таких середовищах, як офіси і школи.

У 2014 році було проведено дослідження, яке показало, що патоген, поміщений на одну дверну ручку, може значною мірою проникнути через усю офісну будівлю впродовж декількох годин.

У умовах, стимулюючих розвиток вірусів, важливо піклуватися про своє здоров'я. В той час, коли неможливо повністю захистити себе від бактерій грипу або застуди, наступні профілактичні заходи можуть допомогти вам краще захистити себе і поліпшити свій імунітет.

1.Вакцинація

Один з найпростіших способів захистити себе під час сезону грипу — це отримати вакцину від грипу. В умовах сучасного ритму життя, це профілактична міра номер один.

2.Зволожувач повітря

Сухе повітря не тільки сприяє поширенню вірусів грипу, він неминуче робить ваше тіло більш сприйнятливими до хвороби. Без достатньої кількості вологи в повітрі слизові оболонки пересихають і не можуть відфільтровувати бактерії і віруси від попадання в дихальну систему. Саме тому зволоження повітря всередині приміщень настільки важливо для підтримки Вашого здоров'я і гарного самопочуття.

Проблема з звичними зволожувачами полягає в тому, що вони можуть завдати більше шкоди, ніж запобігти. Ультразвукові та парові зволожувачі виробляють гарячий пар або прохолодний туман, який може містити бактерії, мікроби або білий кальцієвий наліт в краплях вологи, що може бути шкідливим при вдиханні.

Дослідження, проведене в Університеті штату Юта, показало, що у немовляти було серйозне пошкодження легенів через вдихання аерозольного мінерального складу води або білого нальоту». Згідно з дослідженням, у немовляти були виявлені наступні медичні наслідки: тривала гіпоксемія, тахіпное, пневмоніт і м'який незворотний обструктивний вентиляторний дефект. З цих причин молодим людям, і особливо тим, хто страждає астмою, не рекомендується використання ультразвукових типів зволожувачів.

Коли мова йде про зволоженні сухого повітря в приміщенні, мийка повітря Venta - найбільш безпечний і ефективний варіант. Працює за принципом Холодного випаровування», визнаного кращим на сьогоднішній день. Вологість повітря завжди буде підтримуватися на оптимальному за медичними параметрами рівні, в межах від 45 до 55 відсотків вологості. Venta випускає тільки чистий, зволожене повітря. Мікроскопічні речовини, що знаходяться в повітрі, розміром 0,3 мкм потрапляють в резервуар з водою і залишаються там. За підтримки понад 35 років німецької інженерії, досліджень та дизайну мийка повітря Venta є одним з найпотужніших інструментів у вашому арсеналі для профілактики грипу.

 

 

Більше 10 000 лікарів у всьому світі довіряють Venta, купуючи їх в будинки і установи. Каліфорнійський доктор Девід Кей запропонував свої експертні поради про те, чому зволоження має важливе значення, особливо для людей, які живуть у сухому кліматі:.

«Як відомо багатьом, зволоження повітря необхідно, особливо в районах з сухим кліматом, наприклад, в Каліфорнії. Дослідження показали, що при оптимальному зволоженні повітря відбувається зниження ризику зараження вірусами.

Мийка повітря Venta не схожий на інші зволожувачі. Він використовує холодну систему випаровування, не виробляючи білий наліт, пар або туман. Унікальною особливістю, яку я люблю, є те, що я можу розмістити пристрій в будь-яку кімнату. Більшість інших зволожувачів необхідно розміщувати на не деревної поверхні, далеко від областей, які можуть бути пошкоджені вологою..

Раніше у мене часто пересихали слизові, оскільки я живу в Каліфорнії, в сухому кліматі. Після 1 місяця використання Venta я помічаю суттєву різницю в повітрі і в своєму самопочутті. Я особисто рекомендую цей продукт».

-Каліфорнія, доктор Девід Кей

 

Батьки, довірте своє здоров'я і здоров'я своїх дітей, мийки повітря Venta — це надійний захист при спалахах грипу.

3. Мийте руки

Ваші руки стикаються з сотнями поверхонь, покритих мікробами протягом всього дня. Ці поверхні, можливо, були порушені також людьми з вірусом грипу, який дуже заразний. Експерти в області охорони здоров'я наголошують, що потрібно мити руки з милом і водою протягом, як мінімум 20 секунд, щоб бути ефективно очистити руки від мікробів.

Пам'ятайте про поверхнях, яких Ви торкаєтеся, особливо у громадських місцях, таких як офіси і громадський транспорт. Завжди тримайте при собі дезінфікуючий засіб для рук на спиртовій основі для додаткового захисту.

4. Залишайся активним

Регулярне фізичне навантаження, є відмінним способом допомогти вашому тілу залишатися здоровим під час холоду та сезону грипу. Вправи тримають в тонусі Ваше тіло прискорюється циркуляція крові, яка допомагає імунній системі працювати більш ефективно, щоб краще боротися з хворобою.

Дослідження, проведене Лондонською школою гігієни і тропічної медицини, показало, що ті, хто регулярно вправлявся протягом щонайменше двох з половиною годин в тиждень, з більшою ймовірністю залишалися здоровими і уникали грипу або застуди, ніж ті, хто не брав участь у регулярних фізичних навантаженнях.

5. Здорове харчування.

Підтримання здорового харчування - відмінний спосіб підвищити імунну систему, щоб допомогти Вам залишатися здоровим. Продукти, багаті вітамінами і мінералами,
постійно працюють, підтримуючи імунну систему. Вибирайте продукти, що містять достатню кількість вітаміну с (цитрусові, апельсиновий сік) і E (насіння соняшника, горіхи і мигдаль), а також джерела білка, такі як яловичина і м'ясо, що містить цинк. Інші продукти, що стимулюють імунну систему, включають часник, куркуму і пробіотики, такі як йогурт.

6. Висипатися

Кожна частина Вашого тіла використовує сон, як час для відпочинку, поповнення життєвої енергією. Коли Ви не отримуєте достатньої кількості сну, здатність тіла боротися з інфекцією зменшується, що збільшує ризик захворювання період застуди і грипу. Використовуючи обігрівачі, ми сушимо повітря в наших спальнях, при сухому повітрі важче заснути, іноді можуть виникати відчуття роздратування і зневоднення. Мийка повітря Venta - кращий зволожувач для спальні, забезпечує комфортний рівень вологості для підтримки міцного сну.

7.Слухайте Ваше тіло

Важливо берегти себе. Стрес, занадто багато фізичної активності без відпочинку, а також відсутність сну можуть легко послабити імунну систему. Слухайте своє тіло і навіть при самих незначних симптомах нездужання відпочивайте. Для більш професійної консультації зверніться до Вашого сімейного лікаря.

У вас є деякі поради, які ми пропустили, ви хотіли б додати в наш список? Дайте нам знати!

Інші статті