18.01.2021

Як позбавитися від запаху їжі в квартирі або будинку

Під час приготування їжі на кухні часто скупчується неприємний запах, який важко виводиться. Такі аромати можуть въедаться в фіранки, м'які меблі, речі, які знаходяться в коридорі або в інших кімнатах. Особливо актуальною дана проблема вважається для власників квартири-студії, де немає дверей у кухонному приміщенні, а тому вся гар поширюється по кімнаті.

Ефективне видалення запаху в квартирі здійснюється різними побутовими приладами – починаючи від витяжки і, закінчуючи всілякими очисниками повітря. У сучасній господині завжди є кілька перевірених способів, як усунути подібні аромати.

 

Причини неприємного запаху

 

найпоширеніші причини неприємних ароматів в кухонному приміщенні – це приготування їжі і залишки їжі, що можуть зіпсуватися. Одним з найпопулярніших джерел вважається плита, на якій відбуваються різні процеси готування – варіння і смаження продуктів харчування.

Неприємно пахнути в кухні можуть наступні прилади:

  • Духовка, в якій запікали м'ясо або риба. Всередині зберігається важкий дух смаженого масла, що буквально в'їдається в стінки духовки.
  • Мікрохвильова піч. Якщо її не мити протягом довгого часу, в ній також скупчується старий жир, процес позбавлення від якого досить трудомісткий.
  • Холодильник, в якому постійно змішуються різні аромати їжі.
  • Стік у раковині, де також часто застряють залишки їжі.

Використовуючи народні засоби і мильні речовини, господині намагаються швидко виводити різні плями масла і залишки їжі, що прилипли до сковороді і листу. Однак далеко не завжди вдається вчасно прибирати і тоді багато хто задається питанням: як повністю позбутися від неприємних ароматів?

 

Як прибрати запах

 

Існує безліч порад, що допоможуть позбавити квартиру від запаху їжі. Серед найпоширеніших відзначають часте провітрювання кухні і використання витяжки. Однак далеко не у всіх приміщеннях встановлена витяжка, а регулярне провітрювання доступно тільки в літній період.

Коли в будинку або квартирі відзначають аромати вогкості або згоряють продукти на сковороді під час смаження, господині використовують спеціальні спреї-нейтралізатори, різні цитрусові, що можуть перебити аромат. Але ці способи не завжди допомагають досягти бажаних результатів.

 

LW25 – і зволожувач очищувач повітря

 

Зволожувач очищувач повітря

 

Для невеликих приміщень з габаритами до 25 м2 прийнято використовувати сучасне рішення – мийка повітря, купити в Києві яку можна на нашому сайті. Для цього покупцеві не доведеться їхати в магазин і витрачати свій вільний час – достатньо зробити замовлення на сайті.

LW25 – очищувач-зволожувач повітря, який є вдосконаленою серією не менш популярної моделі LW 24 Plus. Пристрій характеризується унікальною трапецієподібної формою, завдяки якій збільшується площа забору повітряних потоків вгорі самого приладу.

Особливості роботи техніки:

  • Брудне повітря та неприємні аромати проникають всередину пристрою і спрямовуються на пластини обертового барабана, що зволожується водою.
  • Додатково здійснюється зволоження повітря, так як частина вологи випаровується і виходить назовні.
  • Очищена повітряна маса надходить в кімнату.

очищувач повітря Venta можна встановити в кухонних приміщеннях, де висота стелі не перевищує позначку в 3 м. Мийка функціонує без змінних фільтрів, що помітно спрощує процес очищення повітря в будинку від гару, зниклих продуктів та інших неприємних ароматів.

 

Аромамасла

 

Створення приємного та здорового мікроклімату в будинку – одне з головних завдань кожної сучасної господині, яка хоче, щоб в кімнаті зберігався аромат свіжості. Однак досягти такого ефекту буває досить складно, особливо в кухні, де щодня відбувається приготування різних продуктів харчування.

Для цього застосовують Venta аромамасла, які зможе придбати кожен охочий. Компанія пропонує безліч оригінальних ароматичних добавок, за рахунок яких повітряне домашнє простір дарує приємні запахи:

  • апельсиновий аромат;
  • ванільний аромат;
  • цитрусовий сад;
  • зимова мрія (з приємними нотками кориці).

Всі добавки були розроблені на основі натуральних олій, тому в їх складі містяться виключно натуральні інгредієнти.

Приймаючи рішення вибрати і купити очищувач повітря, необхідно подбати про те, щоб додатково підібрати ароматичні добавки. Їх можна використовувати по черзі або змішувати між собою, створюючи в будинку оригінальний шлейф приємного запаху. Такі аромати здатні допомогти позбутися від неприємного запаху їжі і наповнити квартиру необхідної свіжістю.

 

Venta – очищувач повітря для великих приміщень

 

Очищувач повітря для великих приміщень

 

Для величезних житлових приміщень рекомендується використовувати Venta LP60 WiFi – очищувач повітря, який з легкістю справляється з неприємними ароматами. Незважаючи на свої габарити, цей пристрій відрізняється малошумною роботою, що дозволяє його встановлювати в будь-якому з приміщень.

Крім різних запахів їжі з кухні, прилад добре справляється з очисткою повітряних мас від пилу і мікробних організмів. Також, сучасна модель характеризується зручною системою управління, завдяки пульту або Wi-Fi за допомогою мобільного додатку.

Такий очисник повітря, купити в Києві який можна за демократичною вартості, здатний очищати повітряні потоки в приміщеннях площею до 75 м2. Пристрій з легкістю справляється з видаленням хімікатів, сигаретного диму, всіляких газоподібних речовин.

Застосування інноваційної технології Venta Dual Filter підвищує ефективність очищення повітряних мас до 99,95%. Це забезпечує якісну фільтрацію повітря – навіть віруси розміром 0,07 мікрон не зможуть залишитися в кімнаті. Бо це відмінний помічник для позбавлення від неприємних ароматів в квартирах і приватних будинках.

Інші статті