15.02.2021

Як перепади температури впливають на здоров'я?

Різкі зміни атмосферного тиску призводять до погіршення самопочуття багатьох людей. Особливо це стосується метеозалежних людей, а також тих, хто страждає серцево-судинними захворюваннями.
У зимовий період разом з лютими морозами приходять антициклони, які призводять до поступового підвищення атмосферного тиску. Така зміна погоди характеризується відсутністю сильних опадів, відмічають малохмарність і ясність. Але далеко не завжди взимку зберігається абсолютний антициклон, часто йому на зміну приходить циклон, разом з яким відмічають потоки теплого повітря. Циклон характеризується зниженим тиском в атмосфері.

Артеріальний і атмосферний тиск: який між ними зв'язок?


Погодні умови і зміни повітряних мас роблять на людей дуже сильний вплив. Попри те, що ми не відчуваємо повітряні маси, вони все ж мають певну вагу. Ця вага може розплющити кожну людину, якби усередині нашого організму не було певного артеріального тиску. Воно може бути зниженим або підвищеним, залежно від показників атмосферного тиску. За це відповідають «барорецептори», які знаходяться в посудинах.
Їх робота залежить від здоров'я людини :
• У абсолютно здорових людей такі рецептори з легкістю підлаштовуються по зміни погоди.
• Метеозалежні люди страждають від погоди, що негативно позначається на їх самопочутті.
При збільшенні атмосферного тиску барорецептори викликають різкий стрибок тиску в організмі людини. Це призводить до таких наслідків, як головні болі, запаморочення, напади нудоти, легкий озноб.
Проте і знижений атмосферний тиск чинить на таких людей особливий вплив: барорецептори зменшують артеріальні показники, а потім починають їх поступове підвищення.


Метеопатія і метеочутливість


Під метеопатією відмічають зміни загального стану людського організму під впливом зміни погоди, а метеозалежність – це підвищена чутливість людей на зміну погодних умов. Згідно із статистикою, біля 35-40сей планети страждають метеочутливістю. Причому найбільша кількість таких людей – чоловіки і жінки у віці.
Зміни погоди по-різному впливають на кожну людину залежно від його віку, фізичної активності і здоров'я в цілому:
• З'являються проблеми з сном або, навпаки, виникає хронічна сонливість, слабкість.
• Перепади настрою, різкі напади агресії, дратівливість і занепокоєння.
• Головний біль або біль в ділянці живота.
Іноді у метеозалежних людей відмічають сильні спазми в травних органах. Помилково деякі приймають ці наслідки, як результат отруєння або неправильного харчування.
Основні погодні чинники, які впливають на самопочуття людини
На самопочуття і гарний настрій людей впливають всілякі погодні умови. Далеко не завжди гарна сонячна погода свідчить про те, що метеозалежні люди можуть бути спокійні за власне самопочуття.
Відмічають декілька погодних чинників, які роблять прямий вплив на організм людини :
1. Магнітні бурі. Коли на Сонці відбуваються сильні спалахи, магнітне поле не справляється зі своїми захисними функціями. Таким чином, на Землю опускаються ударні хвилі із швидкістю 1200 км/с. В результаті ці бурі негативно впливають на стан більшості людей : аритмія, головні болі, що ниють болю в місцях давніх травм і ушкоджень.
2. Вітер. Організм метеозалежних людей може реагувати на зміну поривів вітру навіть за вікном. Одними з найнебезпечніших вважаються вітри, напрям яких здійснюється зверху вниз.
3. Атмосферний тиск. Комфортні умови для більшості людей – цей тиск, який варіюється в межах від 750 до 760 мм. Найшвидше на подібні перепади тиску реагують наступні системи і органи : серце печінка, а також нервова система.
Запобігти подібним погодним чинникам неможливо, проте можна зменшити їх негативний вплив на людський організм.


Температура повітря і вологість


Зміни погоди також торкаються і різких стрибків температури повітря, які протягом доби можуть змінитися на 10 градусів і більше. Це найнебезпечніші зміни для самопочуття метеозалежних людей. Під час подібних стрибків в нашому організмі виробляється величезна кількість гістаміну, який є основним провокатором алергічних захворювань.
Якщо ж скачки температури співпадають зі змінами атмосферного тиску – це подвійний удар по усіх життєво важливих системах в організмі людини.
Для нормального самопочуття оптимальний рівень вологості повинен варіюватися від 40 до 60независимо від пори року. При зменшенні рівня вологості до 30-40ачинает пересихати слизова оболонка носоглотки, що викликає її роздратування. Найбільш небезпечні подібні зміни погоди для людей, що страждають алергічними захворюваннями і астмою.
Проте і надмірний рівень вологості (70-90оказывает негативний вплив на наш організм. Такі зміни пов'язані з інтенсивними осіданнями, постійним туманом. У ці дні особливо уважними до свого здоров'я мають бути люди з хронічними захворюваннями суглобів і бруньок.
Очисники і зволожувачі повітря – наші головні помічники у боротьбі за сприятливий мікроклімат у будинку
Якщо ситуацію за вікном людина не може жодним способом змінити, але налагодити сприятливу атмосферу у власному будинку або в квартирі – цілком можливо. Для цього використовується миття повітря, завдання якого полягає в наступному :
• Контролювати оптимальні показники вологості в закритих приміщеннях, підтримуючи необхідну кількість вологи.
• Очищати повітряні маси від різних алергенів, мікробів і інших забруднень.
Адже при різких погодних змінах метеорологи рекомендують людям з хронічними захворюваннями залишатися удома. Тому у власному будинку можна організувати комфортний мікроклімат для усіх членів сім'ї.


Прилади Venta допоможуть підтримати Ваше Здоров'я

 


Сучасні прилади Venta – це миття повітря 6-го покоління, які розраховані на роботу в приміщеннях від 75 м2 до 150 м2. Для максимальної зручності користувача виробник запропонував інтерактивний дисплей, пульт дистанційного керування, Wi - Fi і управління за допомогою безкоштовного мобільного застосування.
Невеликі габарити приладу дозволяють встановити його у будь-якому зручному місці, де він не займе надто багато вільного простору. Мийка повітря допомагає боротися з такими чинниками, що роблять негативний вплив на здоров'я людини :
• Потоки сухого повітря, які викликають роздратування слизовою оболонкою.
• Неприємні запахи і забруднені повітряні маси.
• Мікроби, віруси грипу.
• Всілякі алергени.
Але головна перевага – автоматичне зволоження повітря в житлах, яке жодним способом не впливає на температуру в квартирі взимку або літом. Тому миття повітря може працювати цілодобово, підтримуючи ідеальний мікроклімат у Вашому будинку, створюючи здорову атмосферу.


Представлене миття відрізняється спеціальною трапецієвидною формою корпусу, завдяки якій здійснюється огорожа величезного об'єму повітряних мас, що збільшує показники продуктивності приладу. Придбати таке миття для будинку або квартири можна у офіційних дистриб'юторів німецької компанії. У нашому інтернет-магазині представлений великий вибір миття 6-го покоління, яке відрізняється своїми технічними характеристиками. Купити мийку повітря від бренду Venta можна за доступними цінами на сайті з доставкою по усій Україні.

Інші статті