02.02.2021

Як підготувати будинок до появи малюка

У перший місяць новонароджений особливо вразливий до різних факторів зовнішнього середовища. Ще зовсім недавно він покинув стерильне середовище і його організм не встиг пройти підготовку до «атак» всіляких мікроорганізмів. Тому мама і вся сім'я починає поступово готуватися ще задовго до народження дитини.

 Ідеальні умови для новонародженого ‒ це не повністю знезаражена середовище. Інакше дитячий організм не навчитися протистояти простим небезпекам, а імунітет дитини буде слабким. Проте чисте і свіже повітря є головною умовою для створення сприятливого мікроклімату в дитячій кімнаті.

Негативний вплив сухого повітря на дитячий організм

Влітку кожен батько стурбований показниками вологості в квартирі. Адже в пологовому будинку для малюків створені сприятливі умови, а вдома дитина повинна звикати до нових умов.

Одним з важливих параметрів є відносна вологість повітря. При наявності великої кількості сухого повітря в приміщенні в літній час дитячого організму необхідно витрачати більше рідини на зволоження. Для дитини старшого віку це не настільки катастрофічна, як для немовляти, у якого немає таких запасів. В результаті відзначають швидке виснаження організму, що призводить до ослабленому імунітету. Тому діти можуть часто хворіти протягом року.

Недостатній рівень вологості призводить до серйозних наслідків:

  • кольки в животі;
  • порушений процес травлення;
  • утворення кірочок у носі, що ускладнюють дихання.

Крім того, сухі повітряні маси пересушують ніжну шкіру дитини, що призводить до розвитку різних шкірних захворювань. Тому потрібно щодня контролювати вологість у дитячій, влітку показники повинні варіюватися від 50 до 70%.

Якісний сон з якісним мікрокліматом

Створити ідеальний мікроклімат у кімнаті в літній період досить просто. Потрібно дотримуватися такої формули: правильний рівень вологості + наявність свіжого повітря + комфортний температурний режим.

Влітку в дитячій кімнаті повинна зберігатись оптимальна температура ‒ +18-19 градусів. При цьому не варто постійно закутувати малюка в теплі речі, його тіло повинно «дихати», отримуючи максимум кисню. Саме це є запорукою міцного сну, так як новонароджений поступово звикає до нових умов.

Як підвищити вологість у дитячій

Розбираючись з питанням, як підготувати будинок до появи малюка в літній період, рекомендується виміряти рівень вологості в кімнаті. Для цього часто використовують гігрометр.

Влітку повітря стає сухим, тому для підвищення вологості батьки використовують наступні методи:

  • Регулярне проведення вологого прибирання в приміщенні. У випадку з новонародженою дитиною рекомендується проводити щоденні прибирання.
  • Постійно провітрювати кімнату, можна влаштовувати протяг, коли дитини немає у приміщенні. Особливо корисно це робити перед денним і нічним сном. Таким чином, малюк буде міцно спати.
  • На протязі усього дня розпорошувати в приміщенні воду за допомогою пульверизатора, насичуючи повітряні маси необхідною вологою.
  • Залишати в кімнаті кілька ємностей з чистою водою. Одну ємність важливо встановити на вікні, де сконцентрована найбільша кількість сонячних променів. Під їх впливом відбувається природне випаровування води, а повітря буде насичуватися вологою.

Ще один перевірений сучасний метод ‒ мийка повітря, що знаходиться в дитячій кімнаті. Цей прилад також відповідає за природне зволоження повітряних потоків без ризику для дитячого здоров'я.

Який тип зволожувача повітря вибрати

Приймаючи рішення купити зволожувач повітря в дитячу, багато батьків не знають, яким саме приладу віддати свою перевагу. На сучасному ринку представлені різні моделі, які відрізняються своєю конструкцією, вартістю і принципом експлуатації.

Серед найпопулярніших відзначають:

  • Стандартні зволожувачі, що функціонують за принципом холодного випаровування. Поширення вологи здійснюється рівномірно за рахунок роботи вентилятора.
  • Парові зволожувачі відрізняються підвищеною інтенсивністю випаровування, тому не рекомендовані для дитячої кімнати.
  • Ультразвукові прилади доповнені відповідної мембраною, яка відповідає за розпад води на частинки.
  • Зволожувачі повітря з іонізатором, що насичують повітряні маси негативно зарядженими іонами.
  • Класичні мийки повітря допомагають буквально «промивати» повітряні маси, що знаходяться в закритому приміщенні.

Мийка для повітря є найбільш затребуваною і популярною, завдяки простому і ефективному принципом експлуатації. Функцію фільтра виконує очищена вода, яка «промиває» забруднене повітря і насичує його необхідною вологою.

Зволожувач-очищувач Вента: переваги вибору

Німецька компанія Venta є одним з найбільш популярних виробників високоякісних приладів, що відповідають за очищення-зволоження повітря у приміщенні. Представлені прилади прості в експлуатації, обслуговуванні і вважаються екологічно чистими.

Кожен зволожувач і очищувач повітря Venta характеризується наступними перевагами:

  • Вся продукція запатентована і в ній використовується метод холодного випаровування, без потреби застосовувати змінні фільтри.
  • Всі моделі одночасно виконують кілька функцій: зволоження й очищення повітряних потоків, що особливо важливо для дитини. Адже частинки пилу осідають всередині резервуара з водою, забезпечуючи наявність очищеного свіжого повітря в дитячій.
  • Вента ‒ прилад, який може використовуватися в якості інгалятора або ароматизатора (все залежить від типу ароматичних добавок).

Керування приладом здійснюється за допомогою двох кнопок. У разі відсутності води в резервуарі очищувач автоматично відключається. Обслуговування полягає в тому, щоб міняти воду і час від часу промивати резервуар.

Інші статті