15.01.2021

Системи очищення повітря від запахів і пилу


Сучасні системи очищення повітря від запахів – пристрої, які допомагають позбавлятися від неприємних запахів, диму і пилу в різних приміщеннях. Такі прилади вважаються незамінними для квартир, будинків, їх встановлюють в кафе і ресторанах. Вибір відповідної моделі залежить від габаритів кімнати, в якій належить працювати очиснику повітря.

Проблема забруднених повітряних потоків актуальна не тільки для жителів мегаполісів, але також і для жителів невеликих населених пунктів. Адже щодня ми стикаємося з запахами від вихлопних газів автомобілів, які з'являються в результаті роботи великих підприємств. Те ж саме стосується і вуличної пилу, яка регулярно потрапляє у будинок через відкриті вікна, двері, кватирки.


 

Популярний очищувач повітря від запаху

 

Вибираючи якісний очищувач повітря, важливо звернути увагу на рейтинг кращих пристроїв. Лідируючі позиції займає очищувач повітря Venta LP60 WiFi, який був виконаний за інноваційною технологією. Представлена модель укомплектована відразу двома фільтрами, що забезпечують потрійну фільтрацію.

Особливості експлуатації:

  • Пристрій здатний прибирати дрібні частинки пилу, сигаретний дим, всілякі алергени (наприклад, квітковий пилок).
  • Це відмінна допомога в процесі очищення повітряних потоків від частинок розміром 0,07 мікрон (гарне рішення, за допомогою якого можна позбутися від вірусу група, що витає в кімнаті).

Незважаючи на достатню потужність даного виду, він відрізняється оптимальними показниками шуму, не створюючи дискомфорт в приміщенні. Таким чином, прилад може встановлюватися в будь-якій з кімнат – житлових та нежитлових до 75 м2.

Воздухоочиститель має мінімальне енергоспоживання. Для порівняння: при експлуатації на одному робочому режимі прилад витрачає всього 7 Вт.

Система очищення повітря у квартирі

 

Мийка, зволожувач очищувач повітря для будинку, квартири
 

Очищення повітря – одне з важливих вимог у процесі створення комфортних умов для всіх членів сім'ї. Часто очищувач плутають із зволожувачем. Щоб розібратися в особливостях кожного пристрою, рекомендується пам'ятати:

  • Стандартний зволожувач не очищає повітряні потоки, а наповнює їх вологою, створюючи в приміщенні оптимальний рівень вологості.
  • Завдання очисника – очищення повітряних потоків від шкідливих домішок і алергенів.

Щоб вибрати сучасний прилад, який зміг би впоратися з двома перерахованими функціями, рекомендується придбати мийку  повітря. Такий прилад, здатний «промивати» потоки повітря, які проходять через водяну завісу. В результаті «роботи» води, на дисках конструкції осідає пил та інші дрібні види забруднювачів. Тому очищення повітряних потоків здійснюється разом із зволоженням.

Для усунення неприємних ароматів в квартирі, можна скористатися спеціальними ароматичними засобами, які використовують для очисників повітря. Venta – потужні системи очищення повітря від пилу, які не займуть багато вільного місця в квартирі. Продуктивність таких моделей дозволяє створити комфортні умови відразу в декількох кімнатах.

Очищення повітря на виробництві

 

Очищувач-зволожувач, мийка повітря для великих площ
 

Для виробничих приміщень, необхідно використовувати очищувачі повітря підвищеної потужності, що можуть бути встановлені в будівлях до 150 м2. У цьому випадку використовується принцип холодного випаровування, завдяки якому навіть у величезних приміщеннях не залишається пилу і алергенів, що витають у повітряних потоках.

Конструктивні особливості моделі Venta LW60T WiFi:

  • Мийка, яка відноситься до продукції преміум-якості, доповнено сучасним і запатентованим диском гігієнічного типу. Основне завдання такого диска – пом'якшувати воду під час роботи пристрою.
  • Для води виробник використовував відповідний резервуар, що легко знімається.
  • Наявність сенсорного екрану і дистанційного пульта, що спрощує процес управління.

Багатофункціональна мийка повітря допомагає надійно і якісно очищати повітря від пилу, шерсті домашніх тварин, різноманітних бактерій і неприємних запахів. Таким чином, сфера експлуатації цього приладу досить широка – від житлових будівель до виробничих приміщень.

Одним з головних переваг є відсутність білого нальоту, що може осідати на всіх темних предметах меблів, техніки. В результаті пристрій вважається абсолютно безпечним і може бути встановлено навіть на виробництві продуктів харчування. Разом з системою очищення передбачена функція зволоження повітря до потрібних параметрів, тому перезволоження виключено.

 

Типи фільтрів

 

Очищувач-зволожувач, мийка повітря з потрійною фільтрацією
 

Чисте повітря, що пахне і наповнений приємними ароматами – все це заслуга якісної роботи сучасної мийки. У конструкціях повітроочищувачів виробники використовують різні варіанти фільтрів, що дозволяють досягти кінцевого результату – чисте повітря і приємний запах в кімнаті.

  • Нера фільтр Nelior VENTAcel – запатентований продукт, який дозволяє справлятися з видаленням найдрібніших частинок пилу розміром 0,07 мкм. При цьому ступінь очищення становить 99,95%. Фільтр відрізняється однорідністю волокон, дозволяючи зменшити робочий опір при проходженні повітряних потоків.
  • Вугільний фільтр Ventacarb дозволяє очищати повітря від різних газів та хімічних речовин. В конструкції даного фільтру міститься активоване вугілля в гранулах, що знаходиться в спеціальній вугільної сітці. В результаті здійснюється ефективне поглинання ЛОС – летких органічних сполук та інших газоподібних речовин, що забруднюють навколишнє середовище.

Як правило, ці два фільтра доповнюють один одного, дозволяючи більш якісно справлятися з очищенням повітряних потоків. Такі прилади можуть бути встановлені в різних приміщеннях, так як допомагають забезпечити повноцінне очищення повітря, підтримуючи ідеальний мікроклімат.

Економна робота очисника повітря – мийки Venta

 

Економний зволожувач очищувач воздухаVenta
 

Сучасні очищувач повітря Venta доповнені інтерактивним сенсорним екраном, завдяки якому користувач зможе контролювати обрану потужність. Для максимальної зручності перемикання режимів і зміна потужності здійснюється на відстані – з допомогою дистанційного пульта управління.

Незважаючи на всі перераховані функціональні особливості, одним з головних переваг вважається економна витрата електроенергії. Це особливо важливо, так як мийка працює протягом довгого часу, виконуючи свою основну задачу – очищає повітря від запахів і пилу.

Перший режим роботи споживає 7 Вт, що відповідає витратам на електричну енергію – не більше 55 грн. за рік.

Рівень шуму становить 19 дБ при роботі пристрою на першому режимі. Такі показники відповідають шепоту. Ще ні один сучасний очищувач повітря в світі не може скласти конкуренцію приладів Venta в плані низького рівня шуму.

Додаткова функція WiFi дозволяє управляти приладом поза домом – у будь-який час дня і ночі. Для цього потрібно встановити на смартфон додаток Venta для Android або iOS.

Інші статті