26.01.2021

Віруси навколо нас

Вченим вдалося підрахувати, скільки вірусів мешкають на квадратному метрі планети.«Вірусний дощ» - так назвали своє відкриття вчені Університету Британської Колумбії (Канада). Кертіс Саттл зі співавторами представили результати тривалого вивчення кількості вірусів в атмосфері в журналі The ISME Journal. І результати дослідження дійсно шокуючі.


Скільки вірусів навколо нас?

Вірусологи з Канади встановили масу вірусів, що піднімаються з поверхні нашої планети в її тропосферу (це висота від дванадцяти до вісімнадцяти кілометрів). Як з'ясувалося, нові віруси (з генними мутаціями) – - навчилися«мігрувати». Тобто вони піднімаються в атмосферу в одній точці планети, потім повітряні маси переносять їх на іншу точку, і там вони обрушуються «вірусним дощем». Тобто кордонів для вірусів більше не існує.

 



На кожен квадратний метр земної поверхні кожен день опускається 800 мільйонів вірусів. Приголомшливі цифри. Міграція вірусів, на думку вчених, почалася двадцять років тому і динаміку її досліджувати, поки не вдалося.

Вітер відносить віруси разом з частинками пилу і краплями океанської води океанів. Вітру, які переносять віруси, досить сильні і дмуть на висоті більше двох з половиною– трьох кілометра.

Виходить, що ми постійно вдихаємо повітря з мільйонам частинок вірусів. Не всі вони здатні завдати шкоди нашому організму, але все ж хотілося б, щоб вчені придумали спосіб, як очистити повітря на нашій планеті. Поки такого рішення, яке дозволило б зробити це глобально, в рамках всієї планети, немає. А тому потрібно брати ініціативу в свої руки і захищати себе від вірусів самостійно.

 

Як убезпечити себе від вірусів?

Звичайно, не кожен вірус, що витає в повітрі, зашкодить вам чи заразить страшною хворобою. Але все ж варто максимально убезпечити себе.

 



Якщо назвати найпростіші способи скоротити вплив вірусів на ваш організм, то це такі кроки:
- дотримуватися елементарних правил гігієни;
- зміцнювати імунну систему;
- пити очищену воду;
- встановити вдома і на роботі очищувачі повітря.

З першим– все більш-менш зрозуміло: потрібно мити руки перед їжею, мити овочі і фрукти, не залишати продукти в непридатних умовах, які сприяють розвитку вірусів і бактерій. Про очищену воду теж, напевно, не варто особливо роз'яснювати– з брудною водою шкідливі бактерії можуть потрапити прямо вам в організм.

Що стосується зміцнення імунної системи – вона є головним вашим захисником. Є народні засоби, є вітаміни, плюс правильне харчування, спорт, здоровий спосіб життя. Піклується про своє здоров'я завжди доречно.

Сучасні очисники повітря дозволяють знезаражувати атмосферу в вашому приміщенні. Так, новітні прилади здійснюють одночасно два процеси – сухе повітря зволожується і одночасно з цим проводиться його очищення і миття. Такий метод набагато ефективніший, ніж просто очищення повітря. Зволоження «обважнює» частинки, і вони просто опускаються на підлогу. А ті, що залишилися, - очищаються з повітря.

 



Перевагами очищувачів сучасної системи мийки повітря VENTA є:
- функціональність (очищення + зволоження);
-якісна і повна дезінфекція повітря;
- можливість використовувати їх в якості інгаляторів, ароматизаторів;
- надійність і довговічність;
- простота в експлуатації;
- доступна ціна.

Очищувачі повітря допоможуть вам захистити себе від вірусів в вашому домі. Нехай ваше житло стане фортецею для вас, в якій ви будете почувати себе в безпеці від «вірусних дощів».

Інші статті