19.07.2021

Як впливає вологість на організм людини

Вологість повітря є певним об'ємом водяної пари, яка знаходиться в цих повітряних масах. Показники вологості взаємозв'язані з іншим не менш важливим параметром – температура повітря. В результаті відмічають наступну закономірність: при збільшенні температури повітряних потоків автоматично збільшуються і показники вологості (кількість вологи в зваженому стані).
Враховуючи такі параметри, можна зробити висновок, наскільки комфортно себе відчуває людина в закритому приміщенні. Всього існує два основні види вологості :
1. Абсолютна вологість або, як її ще називають – щільність водяної пари. Такий показник вказує на те, скільки води знаходиться в 1 м3 повітряних мас при певних температурних показниках. Ця вологість вимірюється в грамах.
2. Відносна вологість вказує на конкретну кількість вологи, яка може мінятися з урахуванням температури повітряних потоків. Ця вологість вказується у відсотках.
На організм людини особливий вплив має саме відносна вологість, а тому її показники потрібно буде регулярно контролювати.


Причини низької вологості повітря в житлових кімнатах

норми температоры і вологості у будинку

 

Негативний вплив на людський організм роблять показники вологості, які складають від 30 менше. З такою проблемою стикаються багато власників приватних будинків, заміських особняків і квартир. Найчастіше це відбувається в зимовий період.
Важливо виділити декілька поширених причин, які призводять до наявності пересушених повітряних мас :
• Регулярна експлуатація кондиціонерів влітку. Попри те, що така популярна техніка допомагає підтримувати оптимальну температуру в приміщенні, вона також помітно висушує повітря, що знаходиться в квартирі.
• Використання обігрівачів або кондиціонерів з функцією обігріву. У цей список також варто додати і інші джерела тепло, яке є додатковими приладами і входить в систему опалювання приміщень.
• Відсутність постійного провітрювання приміщень. Для підтримки здорового мікроклімату украй важливо регулярно провітрювати житлові кімнати, запускаючи потоки свіжого повітря.
Крім того, пересушені повітряні маси у будинку – це результат поганої роботи вентиляційної системи. Тому важливо проконтролювати правильний приплив і відтік повітря.


Вплив сухого повітря на здоров'я людини

вплив сухого повітря на організм


Недостатня вологість повітря досить погано сприймається організмом людини. Випар вологи призводить до того, що пересихає слизова оболонка, а це стає головною причиною її розтріскування і надалі призводить до забруднення всілякими хвороботворними мікроорганізмами. Тому люди, які знаходяться в такому приміщенні, частіше хворіють на простудні захворювання.
Небезпека сухого повітря полягає в наступному:
• Прояв почуття сухості в області носоглотки, часто відбувається кровотеча з носа.
• Відмічають «різь» у очах, що призводить до появи синдрому «сухого ока».
• Для людей, що страждають бронхіальною астмою, наявність сухих повітряних мас вважається особливо небезпечною: у них частішають напади.
• Низький рівень вологості негативно позначається на стані шкіри – з'являється свербіж, лущення, шкіра починає розтріскуватися.
Особливо важлива підтримка оптимального мікроклімату у будинку, де мешкають маленькі діти. Інакше у малюків часто з'являється кашель, відбувається роздратування слизовою оболонкою носа, легенів.


Як збільшити вологість повітря в житлових кімнатах


Існує величезна кількість способів, що дозволяють підтримувати оптимальний рівень вологості в закритому приміщенні. Серед стандартних і вже давно відомих способів варто виділити:
• Проведення регулярного вологого прибирання в житлових кімнатах.
• Установка ємностей з водою біля опалювальних приладів.
• Постійне провітрювання кімнат, якщо дозволяє температура за вікном.
• Розведення певних видів кімнатних рослин, які впливають на рівень вологості повітря.
• Установка великого акваріума.
Але ці способи вже давно минулому, завдяки застосуванню спеціальних приладів – очисники повітря з додатковою функцією зволоження. У продажу представлена величезна різноманітність таких воздухоувлажнителей : ультразвукові, традиційні, парові і інші. Таким чином, кожен власник будинку або квартири зможе підібрати найбільш відповідну модель, виходячи з габаритів приміщення і необхідного набору технічних характеристик.


Користь зволожувачів повітря для здоров'я

користь зволожувача повітря


Зволожувач повітря для дитини і для дорослого – необхідний сучасний прилад, який не займе надто багато вільного місця і при цьому впорається з поставленим завданням, забезпечуючи необхідне зволоження повітряних мас.
Користь від експлуатації таких зволожувачів була доведена і підтверджена, завдяки численним перевіркам і експериментам. В результаті тривалого використання зволожувач для дитячої кімнати здатний підтримувати оптимальний мікроклімат у будинку: зволоження повітряних мас до 40-60 додатковим очищенням від пилу, мікробів, хвороботворних мікроорганізмів і різних алергенів.
Це основні корисні властивості сучасних приладів, які роблять сприятливий вплив на людський організм. Крім того, вдається захистити ще незміцнілий дитячий організм від негативного впливу бактерій, вірусів і алергенів. Тому малюк залишатиметься бадьорим упродовж усього дня, а вночі йому буде забезпечений спокійний і глибокий сон.
Зволожувач повітря (холодна пара) рекомендується використати, якщо у будинку знаходиться вагітна жінка. Таким чином, нормальні показники вологості чинять позитивну дію на організм жінки упродовж усього періоду вагітності, захищаючи її і малюка від різних мікробів. В результаті молоді мами зможуть підтримувати необхідні запаси сил і енергії.


Venta – кращий вибір для будинку

здорове повітря для усієї сім'ї з Venta


Офіційний сайт Вента пропонує в продаж велика різноманітність сучасних моделей очисників повітря з функцією зволоження, розрахованих на роботу в різних приміщеннях (з урахуванням площі).
Для жител в квартирах і будинках рекомендується використати наступні різновиди приладів :
• Venta LW15 – німецький зволожувач з можливістю очищення повітряних мас в приміщеннях площею до 10 м2 і з можливістю зволоження в приміщеннях до 20 м2. Такий прилад нового покоління доповнений LED підсвічуванням, відрізняється економним енергоспоживанням, пониженим рівнем шуму і збільшеними показниками продуктивності.
• Venta LW25, купити який можна для зволоження повітряних потоків в приміщеннях площею до 40 м2 і для очищення в приміщеннях до 20 м2. Енергоспоживання складає від 3 Вт, а рівень шуму – всього 25 дБ.
Усі сучасні моделі миття повітря укомплектовані функцією автоматичного відключення приладу при недостатній кількості води в резервуарі.
Купити мийка повітря Venta LW25 або іншу модель від німецького бренду можна на сайті компанії, ознайомившись з представленим каталогом продукції, яка продається з офіційною гарантією від виробника.

Інші статті