13.01.2021

Повітря у квартирі після ремонту

Однією з головних проблем, з якою стикаються власники квартир по закінченню ремонтних робіт, є сильний запах будівельних сумішей та інших коштів, що були використані. Якщо позбутися від запаху клею шпалер досить просто, а новий паркет приємно пахне, то аромати від фарби проникають в предмети інтер'єру.

Навіть якщо пофарбувати тільки окремі елементи (наприклад, підвіконня), їдкий аромат все одно зберігається на протязі довгого часу. Важливо пам'ятати про те, що позбутися від таких запахів рекомендується до того, як мешканці знову заїдуть в квартиру. Адже пари фарби вважаються токсичними, вони можуть стати причиною запаморочення і нудоти.

 

Основні причини неприємного запаху

 

Токсичність квартири після ремонту

 

Велика кількість будівельних сумішей дозволяє покупцям підібрати найбільш підходящий продукт, який допоможе зробити якісний ремонт. Однак варто пам'ятати про те, що різні види лаків, фарб, шпаклівки, ґрунтовки і інше мають у своєму складі безліч шкідливих хімічних елементів, небезпечних для людського здоров'я.

Якщо концентрація таких компонентів в повітрі буде більше дозволеної норми, людині стає важко дихати. Більш того, може постраждати меблі з дерева, яка швидко, як губка, вбирає всі аромати. Позбавлятися від таких запахів в будинку досить складно, набагато простіше запам'ятати, яких шкідливих компонентів не повинна бути в складі будівельних сумішей та матеріалів:

  • фенол;
  • бензол;
  • формальдегід;
  • аміак;
  • трихлоретилен;
  • ацетон;
  • стирол та інші.

Всі вищевказані компоненти вважаються не просто отруйними, а відносяться до категорії сильних канцерогенів. При незначному перевищенні їх вмісту у повітрі у людини відзначають сильні головні болі, млявий стан, загострення алергії у людей, що страждають алергічними захворюваннями.

Крім того, по закінченню виконання будівельно-ремонтних робіт, часто відзначають наявність інших неприємних запахів. Поява таких ароматів безпосередньо пов'язано з неякісним ремонтом. Таким чином, помітно псується екологічна ситуація в житловому приміщенні:

  • підвищений рівень вологості призводить до утворення запаху вогкості;
  • кислий запах після ремонтних робіт;
  • їдкий запах аміаку.

В такому випадку потрібно очисник повітря, з допомогою якого вдасться прибрати всі неприємні запахи. Також, необхідно провітрити приміщення, якщо дозволяють погодні умови – свіжі повітряні потоки, що надходять через вікно, допомагають мешканцям легко дихати.

 

Побутовий очисник повітря – кращий помічник після ремонту

 

Крім неприємного запаху, ремонтні роботи також залишають в житлових приміщеннях безліч бруду і пилу. За допомогою регулярного вологого і сухого прибирання можна позбутися від пилу, що знаходиться на поверхні меблів і техніки. Але, що робити з пилом, яка залишається витати в повітряних потоках?

Видалити навіть мікроскопічні частинки пилу допоможе зволожувач-очищувач побутового призначення. Він дозволяє очищати потоки повітря, які знаходяться в кімнаті. Сучасний прилад працює набагато ефективніше в порівнянні з кондиціонерами з унікальною системою фільтрів.

Очищувач повітря допомагає підтримувати чисте повітря в приміщенні на протязі довгого часу. Він добре справляється навіть з їдкими запахами, підтримує оптимальний рівень вологості в будинку і в квартирі. Представлені моделі були спеціально розроблені для експлуатації в міських умовах, де квартири особливо страждають від пилу і мікробів, що витають в повітрі.

 

Прилад для очищення повітря Venta – застосування

 

очищувач повітря Venta німецького виробництва

 

Очищувач повітря для квартири є ідеальним помічником в боротьбі з пилом, що залишилася після завершення будівельно-ремонтних робіт. Навіть в приміщеннях, в яких не проводилися ремонтні роботи, рекомендується регулярна експлуатація подібних приладів. Це пояснюється наступними фактами:

  • доведено, що в закритому приміщенні повітряні потоки в 10 разів токсичніша і в 5 разів брудніше порівняно зі свіжим вуличним повітрям;
  • в закритих кімнатах повітряні потоки «насичуються» велику кількість шкідливих мікрочастинок.

Все це призводить до алергічних реакцій і легеневих хвороб, які можуть стати хронічними.

Очищувач повітря Venta LP60 WiFi здатний затримувати більше половини шкідливих дрібних часток, розмір яких від 0,07 мікрон. У цей список входить квітковий пилок (один з найпоширеніших алергенів), сигаретний дим, неприємний запах після фарби, пил, віруси грипу та інше. Крім того, під час експлуатації сучасного обладнання було перевірено, що даний прилад має можливість очищати повітряні потоки на 99,95% від частинок, розмір яких більше 1 мікрона. У цей список входять частинки, які неможливо вловити людським оком – мікробні організми, пил, мікроспори і інше.

 

Особливості експлуатації мийки повітря

 

Мийка Venta очищення і зволоження 2в1

 

Мийка Venta LPH60 WiFi дозволяє не тільки позбутися від неприємного запаху в кімнаті, але і також виконує функцію зволожувача. Пересушені повітряні потоки поступово потрапляють на поверхню пластинчастих барабанів, що попередньо змочують у воді. Таким чином, відбувається природне зволоження повітряних потоків, яке здійснюється згідно з методом холодного випаровування.

Якщо в приміщенні відзначають наявність їдкого і сильного запаху фарби, сигаретного диму і інше, прилад допоможе впоратися з усіма проблемами, так як працює цілодобово. І вже на наступний ранок власники квартир зможуть оцінити отриманий результат.

Мийка повітря, яку можна купити за вигідними цінами, дозволяє зволожити повітря до певної норми. При цьому перезволоження повітряних потоків – неможливо. Прилад дозволяє створити комфортні умови для кожного мешканця, підтримуючи оптимальний мікроклімат. Додатково можна скористатися спеціальними гігієнічними добавками Venta, які розроблені для експлуатації в парі з пластмасовими матеріалами.

Інші статті