12.05.2021

Як вибрати мийку повітря


Для максимального комфорту кожної людини показники вологості повинні варіюватися в межах від 40 до 60Повышенный рівень вологості призводить до розвитку плісняви, грибка, а недостатня вологість призводить до роздратування слизовою оболонкою.
Відносна і абсолютна вологість залежать від погодних умов і конкретного сезону. Для того, щоб у будинку або в квартирі завжди зберігалася здорова атмосфера, потрібно буде використати зволожувач повітря. Його основне завдання полягає в підтримці оптимальних показників вологи у будь-якому з приміщень.


Мийка повітря – що це таке


Сучасне мийка повітря конструктивно є побутовим приладом, призначеним для зволоження і очищення повітряних мас в закритих кімнатах. Однією з головних особливостей є автоматичний процес регулювання необхідної вологості, що виключає можливе перезволоження повітря в квартирі.
Серед переваг такого приладу відмічають відсутність витратних матеріалів, що фільтрують, які можна зустріти в ультразвукових і інших видах стандартних очисників повітря. Для зволоження повітряних мас використовують звичайну воду, яка «омиває» потоки, що поступають, очищаючи їх від пилу і бруду.


Як мийка повітря миє повітряні маси


Зволожувачі повітря відрізняються досить простою конструкцією, завдяки якій кожен користувач може з легкістю ознайомитися з основним принципом роботи цього пристрою.
Процес «миття» повітряних потоків виглядає таким чином:
• У конструкції передбачений вбудований вентилятор, завдання якого полягає в тому, щоб направити повітряні маси всередину приладу на барабан або інший зволожуючий елемент.
• Увесь пил і частки бруду прилипають до мокрої поверхні пластинів барабана, а потім змиваються водою.
Це відмінне рішення для боротьби з алергенами, які досить легкі і постійно витають в повітрі. За рахунок зволоження вони стають важчими і вмить опускаються вниз – у резервуар з рідиною.
Така мийка повітря функціонує за принципом холодного випару, а тому на поверхнях меблів і техніки не залишатиметься білий наліт.


Зволожуючі елементи мийки повітря


Venta Comfort Plus від німецького бренду укомплектоване сучасними барабанами з 3d (VentWave) пластинами. Вони характеризуються наявністю великої кількості дрібних отворів, а тому відбувається ефективний випар молекул рідини в порівнянні з плоскими поверхнями. Це позитивно позначається на процесі активного зволоження повітряних мас в закритих приміщеннях.
Крім того, при виробництві було використано на 31еньше пластика в порівнянні з попередніми серіями зволожувачів. Таким чином, сучасні моделі вважаються екологічно чистими і безпечними, оскільки не представляють небезпеці для довкілля і з легкістю піддаються процесу утилізації.
Очисник-зволожувач з холодною парою також відрізняється наявністю спеціального піддону, в якому знаходиться рідина. При експлуатації приладу барабан з пластинами постійно обертається і занурюється у воду настільки, наскільки це знадобиться, щоб його поверхня завжди залишалася в міру зволоженої. Це необхідно для того, щоб пил, алергени і інший бруд «приклеювалася» до поверхні і омивалися водою.


Ефективність використання мийки повітря


Висока продуктивність мийки повітря досягається за умови, що користувач правильно вибрав необхідний прилад з урахуванням конкретної площі кімнати.
Пластини регулярно обертаються і змочуються водою:
• У нижньому положенні, вони повністю занурюються в рідину, змиваючи з поверхні пил, що зібрався, бруд і інші дрібні частки.
• У верхньому положенні пластини обдуваються вентилятором, тим самим зволожуючи повітряні маси в приміщенні.
Сучасна мийка повітря є повноцінним водяним фільтром і зволожувачем в одній конструкції – «2 в 1». При цьому воду можна використати з-під крану, без попередньої фільтрації. Таким чином, мийка повітря, яку можна купити в Києві, може функціонувати 24/7, підтримуючи в приміщенні оптимальний рівень вологості і, очищаючи повітряні потоки від пилу, алергенів, неприємних запахів.
Додатково можна використати спеціальні ароматизатори, які додають в піддон з рідиною. В результаті вдається добитися унікального ефекту аромалампы. Тому в приміщенні можна створити не лише комфортну, але і приємну атмосферу, наповнюючи повітряні маси легкими і ненав'язливими нотками певного запаху.


Управління мийкою повітря


Приймаючи рішення купити мийку повітря, важливо звернути увагу на спосіб управління цим пристроєм. Він залежить від певної моделі і компанії-виробника в цілому. Одні з найперших очисників повітря з функцією зволоження мали механічне управління і три основні режими :
• виключення;
• денний режим;
• нічний режим.
Компанія Venta пропонує в продаж унікальну модель з ЖК-дисплеєм і сенсорним управлінням. Таким чином, процес включення/виключення приладу, а також вибір необхідних робочих режимів разом з регулюванням потужності здійснюються за допомогою цього екрану. На дисплей також виводиться уся інформація про вибраний режим роботи пристрою.
Додатково в конструкції є вбудований гігростат, завдання якого полягає в контролі рівня вологості в приміщенні в режимі реального часу.
Мийки відрізняється наявністю спеціального автоматичного режиму роботи, в результаті якого вдається підтримувати оптимальний рівень вологи у будинку або в квартирі 24/7. Представлений прилад зберігає цей рівень в межах від 40 до 60% цього цілком достатньо для нормального самопочуття дорослої людини, маленької дитини, домашніх тварин і кімнатних рослин.


Додаткові опції


Серед додаткових можливостей або функцій мийки відмічають наявність гігрометра, що дозволяє з легкістю контролювати рівень вологості в приміщенні. Проте такі доповнення рідко зустрічаються в конструкціях очисників повітря.

Компанія Venta укомплектована власний прилад Venta Comfort Plus гігрометром і іншими не менш корисними опціями :
• наявність індикатора, що свідчить про вибір певного робочого режиму;
• наявність індикатора, що свідчить про конкретний рівень води;
• наявність індикатора, який спрацьовує при недостатній кількості рідини в резервуарі;
• наявність індикатора, який підкаже, коли пора робити чистку приладу.
Додатково сучасні моделі укомплектовані «нічним режимом», під час якого здійснюється зменшення яскравості підсвічування дисплея. Крім того, вентилятор переходить на першу робочу швидкість – мінімальна швидкість, що дозволяє зменшити шум від працюючого приладу.
Таким чином, купити мийку повітря Вента можна для майбутньої установки в спальні або в дитячій кімнаті, де пристрій не завадить міцному сну навіть в нічний час доби.


Догляд за мийкою повітря


Для того, щоб продовжити експлуатаційні терміни пристрою і тим самим забезпечити його високопродуктивну роботу, необхідно обов'язково доглядати за приладом. Враховуючи просту конструкцію очисника повітря, процес відходу не є ніякою складністю:
1. Знімаємо верхню кришку очисника, щоб витягнути пластинчатий барабан. Під проточною водою потрібно буде ретельно промити піддон, де знаходитиметься рідина, каркас і барабан.

Крім того, ці деталі можна помістити в посудомийну машину і вимити водою, температура якої не більше 60 градусів.
2. Перед складанням усіх комплектуючих їх необхідно ретельно витерти м'якою серветкою або рушником.
3. Для роботи пристрою, в резервуар слід набрати необхідну кількість води. Додатково можна скористатися оригінальними добавками від компанії Venta, які додають у воду. Якщо Ви часто використовуєте гігієнічні добавки, тоді зливати рідину потрібно буде кожні 2 тижні.

За відсутності цієї добавки заміну води і чищення приладу треба робити набагато частіше – 1 раз в 3-4 дні за умови регулярної експлуатації очисника. Доливати бракуючу кількість води можна впродовж дня, контролюючи її рівень.

Інші статті