03.02.2021

Як позбавитися від хропіння

Згідно із статистикою, 1/3 свої життя кожна людина проводить уві сні. Таким чином, вдається відновити втрачені сили і енергію, які ми витратили впродовж дня. Саме тому міцний і здоровий сон грає особливу роль в процесі формування нашого імунітету, а тому важливість сну складно переоцінити.
Проте далеко не кожна людина може швидко заснути. Часто нам заважають спати всілякі зовнішні чинники, позбавлення від яких дозволяє розслабитися і повноцінно відпочити.

 

 

Головні «супутники» приємних сновидінь


Як вже було сказано вище, наше здоров'я безпосередньо пов'язане з якістю нашого сну.

Відмічають декілька поширених «супутників» сновидінь:
• Яскраве світло в кімнаті. Багато людей не можуть заснути до тих пір, поки в кімнаті не буде вимкнене світло. Адже навіть через закриті повіки спляча людина здатна розрізняти ніч, коли настає непроглядна пітьма або день-ніч, коли в приміщенні включені освітлювальні прилади і зберігається атмосфера приглушеного світла. Це усе відбувається завдяки процесам, які протікають в мозку людини. У таких умовах не виділяються спеціальні речовини в мозку для нормального сну.
• Сторонні запахи. Завдяки нюху, вдається визначити рівень безпеки, а тому можна зрозуміти: чи варто засинати в цьому приміщенні або ні. Таким чином, можна пояснити ситуацію, коли люди не можуть довго заснути в чужій квартирі.
• Комфортні умови. Домашній комфорт – це щільні штори, через які до кімнати не проникає денне світло.
• Гучні звуки і шум. Усі почуті звуки можуть перенестися в наші сновидіння або ж розбудити нас.
Одним з найнеприємніших звуків, який призводить до безсоння, є хропіння. Це справжня проблема і для людини, яка страждає на це захворювання і для тих, хто мешкає в одному будинку з таким членом сім'ї.

Хропіння: що це таке?


Рохнопатия або хропіння – це процес, під час якого відмічають порушення дихання в організмі. При кожному вдиху і видиху відбувається шум, що деренчить, який провокує появу цих неприємних звуків. Людина починає хропти, коли в його організм не потрапляє достатня кількість кисню.
В результаті відмічають наступні негативні наслідки:
• кисневе голодування;
• порушений процес кровообігу, що стає причиною розвитку серцево-судинних захворювань;
• проблеми, пов'язані з щитовидною залозою;
• инсультные стани.
Причому храпы трапляються абсолютно у усіх, незалежно від віку: чоловіки, жінки, діти. Це відбувається в результаті зайвої ваги, при неврологічних проблемах. Шкідливі звички у вигляді сигарет і алкогольних напоїв також призводять до того, що людина починає хропти. Серед причин відмічають і вік, і аномальні будови дихальних шляхів.
При цьому ні в якому разі не можна ігнорувати виниклу проблему. Щоб не погіршити свій стан важливо визначитися і скористатися різними методами лікування, народними способами і засобами, які допомагають боротися з рохнопатией.

Поширені причини хропіння

Для того, щоб точно зрозуміти, як позбавитися від хропіння, в першу чергу слід з'ясувати точну причину такої проблеми. Іноді причини знаходяться на поверхні – ця якість повітряних мас, якими ми щодня дихаємо не лише на вулиці, але і у будинку, квартирі, на роботі.
Особливо негативний вплив на людський організм мають сухі повітряні маси, в яких відсутня волога в результаті :
• Кліматичних умов. Коли на вулиці світить сонце і відмічають сильну жару, відсутність дощів, повітря приміщенні також стає пересушеним. Адже такі повітряні маси потрапляють в кімнати через віконні і дверні отвори.
• Використання кондиціонерів. Вологість в житлі істотно зменшується, якщо в спальні або у вітальні часто працює кондиціонер на охолодження або обігрів. Разом з поганою вентиляційною системою це призводить до наявності сильно пересушених потоків повітря.
• Робота опалювальних приладів. Обігрівачі, радіатори опалювання, кондиціонери, конвекторы – усі ці пристрої негативно впливають на мікроклімат у Вашому будинку.
Тому, вивчаючи різні підходи до лікування від хропіння, потрібно буде перевірити, яким повітрям Ви і Ваші члени сім'ї дихають: сухим або в міру зволоженим.

Яким чином сухе повітря викликає рохнопатию


Недостатня кількість вологості призводить до того, що в житлах знаходиться сухе повітря, яке є головною причиною пересихання слизової оболонки. В результаті оболонки дихальних шляхів пересихають, їх стінки починають злипатися при кожному вдиху/видиху. Появі хропіння передує вібрація цих стінок.
Тому так важливо встановити зволожувач повітря в спальні, в дитячій кімнаті. Таким чином, вдасться забезпечити здоровий і міцний сон для кожного члена сім'ї.
Деякі власники квартир і приватних будинків прибігають до використання всіляких народних засобів для зволоження повітряного простору :
• кип'ячення води;
• сушка мокрих рушників на радіаторах опалювання в зимовий період;
• розбризкування води по усьому приміщенню;
• регулярна заміна ємностей з водою, які встановлюють на полиці і столи.
Усе це незручно, непрактичне і неефективне. Мойка повітря може працювати 24/7, зволожуючи повітряні маси до необхідних показників.

Чому варто придбати зволожувачі від Venta

 


Для створення сприятливої атмосфери у власній спальні потрібно буде скористатися спеціальними зволожувачами від німецького бренду Venta. Це незамінний помічник для кожного, хто бажає підтримувати комфортні умови у власному будинку.
Основні переваги експлуатації приладів :
Зволожувач-очисник повітря відрізняється компактними габаритами і не займає багато вільного місця в квартирі. Завдяки оригінальному дизайну, він відмінно впишеться у будь-який інтер'єр кімнати.
• Висока продуктивність при мінімальному енергоспоживанні.
• Низький рівень шуму, незалежно від вибраного робітника режиму.
• Для зволоження і очищення повітря використовується звичайна вода, яку заливають у відповідний резервуар. В результаті усі частки пилу розміром до 0,07 мікрон осідають у воду.
• Одночасне очищення і зволоження повітряних мас, що сприяє створенню ідеальної атмосфери у будинку.
• Наявність інтерактивного сенсорного дисплея.
• Декілька робітників швидкісних режимів вентилятора.


Сучасні моделі від Venta відрізняються зручним способом управління на відстані – за допомогою смартфону і встановленого застосування.

Інші статті